Kläderna gör mannen - vi gör kläderna

För herrar har vi ett stort sortiment av kostymer, frackar, smokingar, jaquetter och frockcoats. Vi har även frack, smoking, jacquette och svart kostym till uthyrning. Det är inte alltid lätt att veta vilken klädsel som passar till vilken högtid. Står det på inbjudan så följer du självklart det, annars hjälper vi dig gärna. Våra märke på kostymer kommer från Cavaliere, Digel och Tailor och skjortor kommer från Oscar of sweden. Frackar och Smokingar kommer från Cavaliere och Tailor. Frack och smoking skjortor har vi från Bosweel och Cavaliere. Våra märke på våra accesosoarer kommer från Stockholms Kravatt, John Henric, Dako & Portia, så som slipsar, flugor, manchettknappar, bröstknappar och näsdukar.

Hitta rätt i högtidsdjungeln

Som regel kan sägas att frack är en kvällsklädsel som bärs vid till exempel bröllop och galamiddagar. Till frack bärs alltid vit fluga och en vit näsduk är lämplig som accessoar.

Smokingen är även det en aftonklädsel och passar till exempelvis baler, supéer eller bröllop. Till smoking är det snyggt med matchande cummerband. Finns i flera färger.

På senare år har det blivit allt populärare att bära frockcoat vid bröllop och stora fester. Frockcoaten kan enkelt beskrivas som en längre kavaj. Under kavajen bärs väst, till exempel en glansig sådan i brokadmönster. Kravatt och vit skjorta hör också till.

Dela på...